Spoedeisende hulp

Ambulance of eigen vervoer

U kunt op twee manieren binnenkomen op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH).

Ambulance

U wordt gebracht met de ambulance. Dit gebeurt na een ongeval of als u door een ziekte/aandoening niet in staat bent zelf naar het ziekenhuis te komen. Na binnenkomst in ons ziekenhuis wordt u overgedragen aan de zorg van een van onze SEH-verpleegkundigen. Als u met de ambulance binnen wordt gebracht wil dit niet meteen zeggen dat u in alle gevallen meteen naar een behandelkamer gaat. Soms melden zich ziekere mensen of personen met een hulpvraag, met een meer spoedeisend karakter zich met eigen vervoer en deze gaan dan voor.

Belangrijk: indien u met de ambulance bent binnengebracht wil dit niet meteen zeggen dat u ook retour gaat met de ambulance indien u niet hoeft worden opgenomen. Als er geen medische indicatie is om per ambulance vervoerd te worden dient u hiervoor zelf regelingen te treffen. Uiteraard kunnen we u helpen om een taxi te bellen.

Eigen vervoer

U kunt zelf naar de Spoedeisende Hulp komen. Dit gebeurt meestal op verzoek van uw huisarts die u door verwijst. U meldt zich dan bij de balie van de afdeling. De medewerker achter de balie zal uw persoonsgegevens vragen. U kunt daarna plaatsnemen in de wachtkamer.