Bekkenbodemproblemen

Bekkenbodemklachten

Wat zijn bekkenbodemklachten? Bekkenbodemklachten zijn klachten op het gebied van de bekkenbodem, zoals problemen met de blaas, met ontlasting, verzakkingsklachten, problemen op seksueel gebied, maar ook overgangsklachten of menstruatieklachten.

Klachten op het gebied van de blaas, zoals ongewild urineverlies, hevige aandrang of heel vaak moeten plassen. Maar ook bedplassen of het niet goed kunnen plassen.
Ook kunt u problemen hebben met ontlasting. Ongewild verlies van ontlasting, maar ook het niet goed kunnen ophouden van windjes. Of veel aandrang zonder dat er ontlasting komt.
Verzakkingsklachten zoals bijvoorbeeld een zwaar drukkend gevoel in de onderbuik, balgevoel in de vagina, moeite met uitplassen en moeite met goed ontlasten.
Ook problemen op seksueel gebied kunnen in het bekkenbodemcentrum worden behandeld.
Verder horen overgangsklachten of problemen met de menstruatie tot de bekkenbodemklachten.
Als u geboren bent met een afwijking in het bekkengebied kunt u last hebben van bovenstaande problemen. 

Belangenvereniging patiënten met bekkenbodemklachten 
De Stichting Bekkenbodem Patiënten, afgekort SBP, opgericht in 2001, is een belangenvereniging van en voor patiënten met klachten als gevolg van verminderd functioneren van de bekkenbodem.

Doelstellingen van de SPB

  • Het geven van voorlichting over klachten, behandelmogelijkheden en hulpmiddelen;
  • het opkomen voor de belangen van patiënten;
  • het met elkaar in contact brengen van lotgenoten

Zij doet dit door samenwerking  met betrokken partijen zoals overheid, zorgverzekeraars, behandelaars en bekkenbodem centra, sponsoren en gerelateeerde patiëntenverenigingen.     
Klik op onderstaande link voor meer informatie over de SPB.
www.bekkenbodem.net